Trei coroane întunecate- Kendare Blake

      Map-of-Fennbrin         Departe de Continent, pe meleagurile insulei Fennbirn, lumea cunoscută nouă pare să nu fi existat vreodată. O societate matriarhală, ce păstrează vechea religie în care voia Zeiței și strânsa legătură a omului cu natura stau la căpătâiul vieții de zi cu zi,  se sustrage timpului și-și vede de drum în izolare.  Generații nenumărate se nasc și mor, fiecare păstrând amintirea unei regine ce și-a scăldat mâinile în sângele surorilor sale de dragul tronului și a sfârșitului celorlalte două nefericite al căror har a fost prea slab pentru a răzbi pe drumul către tron.  Ele sunt cele învinse și există doar pentru a mări prestigiul câștigătoarei, iar numele lor nu apare pe buzele nimănui, fiind doar „ celelalte două surori”. Harurile împart societatea în trei mari caste: toxicii al căror har stă în rezistența în fața celor mai îngrozitoare otrăvuri și măiestria de a le prepara, elementalii pot controla cele patru elemente după bunul plac, în timp ce naturaliștii îmblânzesc cele mai feroce fiare și aduc la viață cele mai gingașe și lipsite de vlagă plante. Cei fără har, cei cu harul viziunii și cei cu harul războiului sunt mai puțini și, de o vreme mai îndelungată, mai slabi.În anul în care tripletele au împlinit 16 ani, în cea de-a treia zi de Beltane ( sărbătoare a fertilității care se celebrează în prima zi a lunii mai) începe Anul Ascensiunii, iar cele 3 au la dispoziție un an pentru a-și ucide surorile și a accede, astfel, la titlul de Regină.

052a8cf91c626b2d2663c7ec84e69db6

        Nu credeam că atmosfera se va contura pas cu pas într-o direcție mistică, reușind să surprindă frumusețea și ferocitatea acelei societăți matriarhale antice care încă atrage și fascinează generații după generații. Cele trei surori  sunt prezentate într-o perspectivă paralelă, iar personalitățile lor se relevă în cele mai neașteptate situații, atât de diferite și de speciale, încât îți este aproape imposibil să-ți alegi o favorită. Fiecare are o poveste și niciuna nu a fost fericită, nu s-a bucurat de harul și de statutul ei pentru că tot timpul a existat cineva care să îi pună frâie și să o controleze într-o direcție voită care avea mai mult sau mai puțin legătură cu interesul propriei familii. Puterea este, din nou, asemenea unei torțe care arde mortal și-i orbește și mistuie pe aceia care se avântă prea tare în flăcările ei.

        middle_40b63acb671e9b73ab9f8be81e573c04b_teenf16_quotegraphics_batch2_final11Mai mult de atât, puterea de evocare a acestui roman este minunată, descrierile sunt expresive și pline de conținut fără să devină prea lungi sau plictisitoare. Limpezimea imaginilor și intensitatea sentimentelor, alături de starea aparte pe care atmosfera puțin apăsătoare și tensionată o creează,  sunt  aspectele care mi-au plăcut cel mai mult la această poveste bine închegată cu acțiune susținută și momente limită care nu dau într-un dramatism neplăcut.  Faptul că personajele sunt construite atât de diferit și de ferm, dând impresia unor persoane reale care acționează uneori din instinct, având o perspectivă lacunară a evenimentelor, alături de măiestria scriiturii și constituirii acțiunii, transformă, din punctul meu de vedere, această carte într-o mică și elegantă bijuterie epică. Nu este nici prea încărcată, dar nici sărăcăcioasă, fiind exact ce îți trebuie pentru o seară minunată. Nu mă așteptam să o citesc atât de repede și nici să-i scriu recenzia fix în aceeași zi, însă conflictul care crește atât de frumos și de intens și tumultul interior al reginelor m-au făcut să vreau să termin cât mai repede, să văd ce se întâmplă, ce se schimbă și cum se deschide drumul către următorul volum ( care o să apară peste… ah, nici nu vreau să mă gândesc!).  După ce am făcut toate astea, trebuie să vă spun și vouă, nu-i așa?middle_585c2d0f92ad3ff796f2c78e9dab4453b7_teenf16_quotegraphics_batch2_final10

Editura: Leda Edge

Părerea mea: 8

Puteți comanda romanul de aici ( link)

Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

6 gânduri despre “Trei coroane întunecate- Kendare Blake

  1. O recenzime frumoasa! Dar am o întrebare cartea se termina ca și cum parca ar mai fi o a doua carte? Sau se termina ca o singura carte fără un alt volum următor? ???

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s