Nemuritoarea Starling- Angela Corbett

       Oh, am ajuns aici, în sfârșit și pot să vă vorbesc despre un fel de nostalgie și despre misterul pe care această carte l-a aprofundat. Când aveam vreo 13 ani colega mea îmi împrumuta niște cărți de la Leda apărute la nu știu ce revistă care era la modă. Pe atunci încă nu eram cititoare în adevăratul sens al cuvântului, ci un fel de cititoare de ocazie. Din tot ce am citit atunci ,cel mai mult mi-a plăcut o serie numită „ Cercul Secret”. Îmi plăcuse la nebunie și chiar mai mult de atât. Mă gândeam să îmi cumpăr  seria și să o recitesc. Chiar mă întrebam dacă o să-mi mai placă și când am încep să citesc „ Nemuritoarea Starling” m-am întâlnit cu același fel de carte… o carte destinată în exclusivitate adolescentelor ,care se pliază pe dorințele și fanteziile lor când vine vorba de potențiali feți-frumoși( bine, trebuie să luați în calcul tiparele americane și să vă așteptați exact la ce cuprind ele.)

        Acum, sinceră să fiu, eu nu m-am încadrat în standardele respective nici atunci, cu atât mai puțin acum. Primele pagini au fost un fel de șoc. Știți dialogurile alea tâmpite în care personajele vor să pară ceea ce nu sunt și aruncă cuvinte goale în vânt? Ei bine, da,  primele pagini abundă în acel tip de dialoguri  și destul de multe clișee. Nu, nu închideți că începe să spune mai bine imediat.  Tot ce am spus mai sus are legătură cu scriitura și cu măiestria narativă, iar aceste aspecte se îmbunătățesc pe parcursul romanului. Cumva, autoarea crește simultan cu povestea, iar pentru un  romance YA e destul de bine, iar ideea este chiar foarte bună. Această idee principală a romanului se bazează pe un mit al sufletelor pereche și se folosește de conceptul de reîncarnare pentru a le accentua căutarea febrilă ( idee preluată, presupun, din filosofia  antică greacă). Pornind de la această tendință a sufletului,  apar două tabere ( organizații mai bine zis) care au ca mentor câte o zeitate. O organizație ajută sufletele să se regăsească, iar o alta ucide suflete pentru a face regăsirea lor imposibilă. Există și un fel de suflete aflate la mijloc, iar  puterea lor este atât de importantă încât sunt vânate de cei care ucid suflete și obligate să li se alăture și protejate de cei care își doresc ca drumul sufletului să rămână neschimbat. Bineînțeles că în roman există o întreagă legendă și o adevărată discuție pe această temă, dar nu vreau să vă stric surpriza intrând în detalii.

           Ce să vă mai spun? Ah,  că nu îmi plac triunghiurile amoroase, de fapt, le urăsc. Știți de ce? Pentru că mie îmi place mereu de cel care urmează să fie respins, chiar dacă în cazul de față nu a fost făcută nicio alegere ( mai sunt volume, stați liniștiți). Într-un final, romanul este drăguț, se citește repede, iar atmosfera creată este plăcută în afara câtorva momente mai „ dulci” după care eu nu mă dau în vânt. Dacă sunteți în căutarea unei cărți care se bazează mai mult pe povestea de dragoste decât pe acțiune, ați găsit fix ce căutați! Este o lectură ușoară, cu personaje amuzante și de la un moment dat chiar reușește să te prindă, să te facă să te întrebi ce se întâmplă cu personajele, care este povestea lor seculară și cum o să se termine. Sunt multe răsturnări de situație mai ales când vine vorba despre natura personajelor. Sper ca în volumele viitoare  anumite aspecte să fie dezvoltate mai mult, iar personajele să fie conturate mai rotund. Dacă ți-au plăcut serii precum  „ Jurnalele Vampirilor”, du-te și comandă cartea, sigur o vei iubi.

PS: Felicitări editurii pentru aspectul cărții. Este superbă.

PPS: Eu tot nu știu dacă ar trebui să recitesc „ Cercul Secret” T^T

Editura: Leda Edge

Părerea mea: 7

Puteți comanda romanul de aici ( link)

Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s