Victoria Aveyard- Regina Roșie ( Regina Roșie #1)

            Ruine, cenușă și moarte sunt câteva dintre primele imagini care  vin în minte cuiva  când aude cuvântul „distopie” o lume post-apocaliptică a cărei măreție a fost topită în sângele războiului, o lume distrusă de oameni care s-a întors împotriva lor.Sunt imagini ale unui spațiu metalic, rece, tehnologizat în exces, ale cărui legi sunt dictate de o putere marțială. Dar, cum ar fi dacă toate acestea ar fi „îndulcite” de iluzia mortală a unei aristrocrații  elegante, iar duritatea vremurilor ar fi ascunsă în mătase și s-ar pierde printre dansurile grațioase dintr-o sală de bal? Cum ar fi dacă această lume post- apocaliptică și-ar  piti ferocitatea în umbra etichetei de la Curte, în grația unei lumi de basm?

      Cine își poate reprezenta strălucirea nobilimii, sigur își poate coborî privirea și spre ceilalți, cei mulți, săraci și marginalizați care în ochii celor bogați nu sunt decât niște sclavi a căror viața nu înseamnă nimic. Dar, oare, care este diferența dintre ei? Ce îi face pe nobili să fie superiori și pe ceilalți inferiori? Ei bine, culoarea sângelui: cel roșu este inferior, iar cel argintiu superior, dând puteri supraomenești. Lumea din „Regina Roșie” este bine orânduită, ierarhia socială este respectată cu strictețe până când, în fața tuturor, o fată cu sânge roșu își descoperă violent puterile nebănuite, mai mari și mai periculoase decât cele ale argintiilor și, în același timp, o rebeliune începe să-și arate colții

        Un roman dinamic, imprevizibil și plin de imaginație, așa poate fi descris primul volum din seria  „Regina Roșie”. Structura socială este complexă, iar lumea de vis a celor cu sânge argintiu nu este decât o cușcă a morții și trădării. Puterea și forța înăbușă  iubirea și dreptatea, iar un om își poate distruge întreaga familie de dragul lor, cu zâmbetul pe buze. Curtea regelui este doar arena de luptă, plină de ițe și comploturi ce ies la lumină brusc, fix în momentul în care ai impresia că nimic nu se mai poate întâmpla (doar mai sunt câteva pagini și se termină, nu?), iar trădarea frânge mai multe suflete decât moartea însăși.

     Într-un astfel de roman atmosfera, în mod evident, este piesa de rezistență. O atmosferă schimbătoare, când sufocantă din cauza suspansului, când îmbătătoare din cauza vieții de la curte și idilelor ce par să se înfiripe și să se frângă  în adierea suspiciunilor și prejudecăților. Lumea, de asemenea, este interesantă, un exercițiu de imaginație dominat de explozii de putere și spectacole periculoase. E un roman care te prinde și are grijă de tine, pentru că mai întâi îți prezintă ambele lumi și abia apoi te aruncă în mijlocului războiului. Un război al orgoliilor,  cuvintelor și strategiilor, mai mult o șaradă a răzbunării și resentimentelor, decât o etalare a puterii.

                      Cu așa evenimente, trebuie să avem și personaje pe măsură, nu-i așa? Da! Și avem destule. Aș vrea să vă vorbesc puțin despre Mare, personajul principal. De ce? Pentru că nu este eroina tipică care descoperindu-și capacitățile, devine brusc cea mai mai bună și este invincibilă, un real pericol pentru cei din jurul ei. Nu, ea crește treptat. Este naivă, nu-și dă seama că este manipulată și face greșeli, greșeli fatale, chiar. Puterile ei nu-i oferă un avantaj, pentru că nu știe să le folosească. Se descoperă încet, iar la sfârșitul volumului nu este încă matură, doar un pic mai călită din cauza câtorva lecții învățate despre oameni.  Are nevoie de ajutor ș trebuie să învețe. Asta îmi place mult la acest personaj, faptul că este uman până în măduva oaselor și știu că va crește pe parcursul volumelor care urmează, că nu va fi acel tip de personaj care  se plafonează undeva și devine plat, ci se va dezvolta, se va rotunji și va deveni din ce în ce mai complex.

Acest roman a fost oferit blogului de: TargulCartii.ro( link aici). Aruncați o privire și poate găsiți o carte pe care o cautați de mult timp.

Editură: Nemira

Părerea mea :♥♥♥♥♥

Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s