Michelle Cunnah- Confesiunile unei iubărețe

Întotdeauna după ce termin de citit o carte care mi-a plăcut foarte mult, așa cum a fost       „ Doctor Faustus” ( recenzia aici), simt nevoia să citesc ceva simplu, ușor și amuzant, așa că, după lupte seculare, mi-am amintit de „Confesiunile unei iubărețe”: o comedie romantică, o poveste hazlie, chiar dacă nu foarte originală, și o atmosferă plăcută.

Povestea, narată cu ajutorul unui limbaj simplu, colocvial, lasă impresia unei confesiuni pe care Rosie o face cititorului, acesta devenind automat confidentul ei. Povestea începe când iubitul tinerei se dovedește un lingușitor care își lasă șeful să-i facă avansuri iubitei sale. Pentru a scăpa din situația neplăcută, Rosie de retrage dând peste un necunoscut incredibil de atrăgător, foarte carismatic și cu o sprânceană sarcastică bonus, care o salvează dintr-o situație delicată și devine astfel Dr. Love. După un timp, se reîntâlnesc, iar lucrurile o iau razna.

La drept vorbind, povestea, în sine, nu are nimic special, doar veșnica fugă ( devenită deja clișeu) după dragoste și suflete pereche pentru că altfel viața e mult prea „anostă”. Personajele sunt banale și comune, la fel ca idealurile și gândurile lor, în schimb sunt amuzante și reușesc să ofere o atmosferă plăcută cărții. Contrar celor mai multe romane de dragoste, nu există foarte multă dramă și problemele se rezolvă repede, ceea ce mie mi-a plăcut, pentru că nu a mizat pe anxietate și stări depresive, ci pe amuzament și relaxare.

Cum am mai spus, limbajul este simplu rezumându-se la registrul pe care-l folosesc majoritatea femeilor când își fac confidențe la o ceașcă de cafea. Acest lucru creează un fel de intimitate între cititor și autor care se potrivește foarte bine cu alternanța dintre realism și fantezie din cadrul romanului. Adică, având în vedere că este o carte dedicată exclusiv femeilor, există foarte multe clișee de genul : Făt-Frumos călare pe un cal înaripat o salvează pe Ileana și apoi au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, iar aceste clișee sunt „ îmblânzite” de situații reale pe care le întâlnim la tot pasul.

Având în vedere aceste aspecte, recomand romanul amatorilor de romane de dragoste cu final fericit care au nevoie de o după-amiază liniștită și plăcută.

Editura: Humanitas Fiction

Părerea mea :♥♥♥

Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

Un gând despre “Michelle Cunnah- Confesiunile unei iubărețe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s