Liebster Award Nomination!

Când am intrat azi pe blog, am văzut că am fost aleasă la o leapșa foarte draguță, așa că…de ce să nu particip? Îi mulțumesc lui Dede de la blog-ul Praf de stele pentru nominalizare!:D Cred că o să fie amuzant.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă ai fost nominalizat:

1. Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat și menționează-i blogul.

2. Listează regulile în postarea ta.

3. Afișează premiile Liebster undeva pe blogul tău.

4. Răspunde celor zece întrebări prevăzute de persoana care te-a nominalizat.

5. Scrie zece lucruri random despre tine.

6. Nominalizează 5-11 blog-uri și informează-le că au fost nominalizate.

7. Asigură blog-urile pe care le-ai nominalizat cu zece întrebări.

Zece lucruri random despre mine:

  1. Iubesc să scriu, adică să creez lumi, să conturez destine și să desăvârșesc caractere. Voi nu știți asta penru că nu am postat niciodată pe blog vreo povestioară, dar iubesc să scriu și-mi doresc că această iubire să se și materializeze intr-o bună zi.
  2. Sunt pasionată de tot ce ține de Japonia ( muzică, anime-uri, seriale, limbă, literatură etc) și vreau să studiez japoneza la facultate.
  3.  Îmi plac pisicile la nebunie, unde sunt pisici sunt și eu 😀
  4. Acum ascult muzică rock, în general, dar pentru foarte mult timp am ascultat doar j-rock.
  5. Locuiesc la mare, ceea ce e hilar pentru că urăsc soarele și căldura.
  6. Sunt născută de Halloween ( sau Samhain cum era numită sărbătoarea în prioada precreștină)
  7.  Sunt idealistă ( lucru care îmi complică adesea relațiile cu oamenii din jurul meu)
  8. Sunt fascinată de mitologie și religii.
  9. Cred că iubirea și cunoașterea sunt cele mai importante lucruri
  10. Dacă nu citesc cel puțin o carte pe săptămână, o iau razna.

Cele 10 întrebări pe care le-am primit și răspunsul lor:

1. De la ce autor ai citit cele mai multe cărți?

Păi… Mircea Eliade, cred.

2. Cea mai bună serie pe care ai citit-o până acum?

Nu am citit foarte multe serii. Până de curând chiar le-am evitat, dar seria cea mai bună mi se pare „Drăculeștii” de Gabriela Vlad. E o serie de romane istorice care urmărește aventurile descendenților lui Vlad Țepeș. Seria e scrisă de o autoare contemporană care locuiește în același oraș cu mine ( ceea ce mi se pare foarte drăguț). Cum de prima serie mai mult ca sigur nu a auzit prea multă lume, o alta care mi se pare foarte bună e „ Instrumente Mortale” de Cassandra Clare.

3. Un moment important din viața ta de cititor este…?

Perioada în care i-am descoperit pe Mircea Eliade și Hermann Hesse. Ei marchează începutul meu ca cititoare și, prin urmare, și cel mai important moment.

4. Cam câte cărți numără biblioteca ta?

Biblioteca mea  a existat cu mult înainte să mă nasc, e o bijuterie de familie și e atat de mare încât nu am putut niciodată să îi număr toate volumele. Când eram mică trăiam cu impresia că în sufrageria mea sunt toate cărțile din lume.

5. Citatul preferat?

„Cei mai mulţi oameni sunt precum frunzele care se scutură, plutind şi rostogolindu-se până ajung la pământ. Alţii însă, câţiva la număr, sunt ca stelele cu traiectorie fixă, neatinse de vânt, ei poartă într-înşii propria lor lege şi propria lor traiectorie.” ( Hermann Hesse)

6. Aștepți cu nerăbdare ca o carte anume să apară și la noi?

Da, Lady Midnight de Cassandra Clare

7. Ai vreun obicei prost legat de cărțile tale?

Nu știu dacă e un obicei prost, dar nu-mi place să împrumut cuiva vreo carte. Am făcut-o de câteva ori și mereu cartea a fost vătămată într-un fel sau altul și nu suport să văd asta, pentru că legătura dintre mine și cărți e una foarte specială.

8. Care este ultima carte pe care ai citit-o?

Confesiunile unei iubărețe de Michelle Cunnah

9. Numește trei dintre cărțile tale preferate. Descrie-le pe fiecare în 2-3 cuvinte.

  • Narcis și Gură-de-Aur de Hermann Hesse: Sinele și descoperirea sinelui sunt lucruri foarte complicate, la fel ca arta și rațiunea. Aceste aspecte reprezintă centrul ideatic al cărții alături de viață, moarte, plăcere și multe altele. Este o carte de idei, acțiunea este doar un mijloc, în aceeași categorie intră și Jocul cu mărgele de sticlă de același autor ( care este, de fapt, cartea mea preferată).
  • Agonie și extaz de Irving Stone: este o biografie romanțată a lui Michelangelo și o frescă a Renașterii ajunse la apogeu. O analiză amplă, dar fascinantă asupra operei lui Michelangelo și a modului în care aceasta a reușit să prindă formă. Nici măcar o secundă nu m-am plictisit citind această carte, pentru că totul curge lin, firesc și întâmplările se succed într-un mod plăcut și orice întâmplare este plină de esență
  •  Călători în eternitate de  Karl Gjellerup:  Romanul este despre o iubire transcendentă, despre India și minunatele ei obiceiuri, despre cultura și mentalitatea ei. Este un roman destul de alert, cu multă acțiune dar și cu multă esență și foarte foarte multe idei.

Aș menționa mult mai multe cărți, dar m-am oprit la cele care mi-au venit în minte prima oară când am citit întrebarea.

10. Ce gen de lectură nu ai aborda niciodată?

Păi, sunt o persoană foarte curioasă și deschisă, așa că nu pot spune că nu aș aborda niciodată un anume gen, însă pâna acum nu am citit romane polițiste sau SF, nu mă atrag și nu știu dacă aș citi vreodată astfel de cărți.

Întrebările mele pentru cei nominalizați: 

  1.  Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru literatură?
  2.  Există un scriitor pe care îl consideri unul dintre cei mai buni prieteni sau îl vezi ca pe un fel de maestru, bineînțeles, pe baza modului în care ai interacționat cu opera sa?
  3. Câte cărți ai citit?
  4.  Dacă ai putea schimba sfârșitul unei cărți, care ar fi aceea și cum l-ai schimba?
  5.  Când  personajul tău preferat dintr-o carte moare, cum reacționezi?
  6. Dacă te-ai putea transpune într-o carte și ai înlocui personajul principal, ce carte ar fi, ce personaj ai alege să devii și de ce?
  7.  Ai obiceiul să îți bați prietenii la cap cu ce ai mai citit?
  8.  Numește o temă  sau un subiect literar despre care nu ai citit niciodată, dar ai vrea. De ce?
  9.  Îți place când oamenii îți fac cărți cadou?
  10. Cu ce scriitor, viu sau nu, ți-ar plăcea să poți vorbi și ce i-ai spune?

 Nominalizez următoarele blog-uri ( îmi pare rău dacă nu vreți să participați și vă deranjez puțin cu astaT^T )

We are Women of Letters , Over the rainbow ,  andreinewcreationCERȘETOR DE ZÂMBETEJUST READING MY BOOKS.

 

 

10 gânduri despre “Liebster Award Nomination!

  1. Îmi plac răspunsurile tale! Drăculeștii pare interesantă și sper să ajung s-o citesc, mai ales că mi-am propus să lecturez cât mai mulți autori români. O să trec și celelalte titluri necitite pe lista mea. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ce răspunsuri drăguțe! Wow, ce frumos că vrei să studiezi în Japonia. Și eu am început să fiu tare interesată de țara asta și de cultura japoneză. Mi se par atât de diferiți de noi și de fiecare dată sunt entuziasmată să mai aflu câte ceva nou despre lumea lor.

    Pe Eliade îl iubesc și eu și mi-am propus să îi citesc toate cărțile. Multora li se pare plictisitor, dar eu cel mai mult apreciez la operele sale faptul că povestea pe care o alege nu e cine știe ce, dar o face frumoasă prin faptul că adaugă detalii. Acum chiar mi s-a făcut dor de ceva scris de el! :))

    Spor la citit! *.*

    Apreciază

    1. Nu vreau să studiez în Japonia ( nu facultatea, poate masteratul), ci să învăț limba japoneză la Universitatea București. Eu la Eliade apreciez mai mult cărțile de specialitate, dar și literatura e foarte bună! Spor și țieee^^

      Apreciază

Lasă un comentariu