Cassandra Clare- Orașul Focului Ceresc ( Instrumente Mortale #6)

Acesta este ultimul volum al seriei. Lucrurile se complică din ce în ce mai tare doar pentru a se rezolva în final,  personaje aparent neimportante  au un rol hotărâtor, iar unele iubiri fie sunt destrămate de forța întunercului, fie trebuie sacrificate în numele dreptății, dar la final lucrurile sunt cât de cât în ordine. Nimic nu poate fi minunat după ce un război care ar fi putut distruge lumea a trecut, nu-i așa?

Acest volum a fost mult mai lung decât toate celelalte, 620 de pagini! Nu știu cum e pentru voi, dar eu ador cărțile cu multe pagini. Acțiunea a fost alertă, personajele noastre dragi au călătorit printre lumi, au invocat demoni, au încercat să învețe să controleze Focul Ceresc care ardea în Jace, au trecut peste obstacole apropiindu-se și mai mult unii de alții.

Toți reprezentanții repudiațiaților din Consiliu sunt răpiți, adică Raphael, Luke și Magnus, cu ei se află și mama lui Clary. În acest timp Sebastian continuă să atace și să convertească vânători de umbre în întunericiți cu ajutorul Pocaului Infernal, iar visul lui este să domnească peste o lume ce s-a transformat într-o ruină de oase alături de Clary pe care încerca s-o oblige să-l iubească așa cum îl iubește pe Jace. Pentru a salva atât lumea, cât și persoanele dragi, Clary, Jace, Alec , Isabelle  și Simon trebuie să  ajungă la Curtea Spiritelor Naturii și de acolo s-o ia printr-un tunel care este doar dus, nu și întors, spre …. IAD.

Au fost multe momente emoționante în acest volum, multe pasaje la  care îmi venea să arunc cartea și să mă teleportez în Amercica doar pentru a-i spune Cassandrei că  NU e OK ce a făcut ea acolo, dar la final toate lucrurile s-au rezolvat, pentru tot a existat o cale de întoarcere la normal. Probabil cel mai emoționant moment a avut legătură cu Sebastian… Mai ales pe parcursul acestui volum ajungi să înțelegi de ce face ce face, că  simte nevoia de a fi iubit și nu știe cum să obțină acea iubire. Înțelegerea lui este limitată de sângele de demon care îi curge prin vene și de educația dură, nemiloasă pe care a primit-o fiind conștient că nu a fost un fiu, ci un fel de experiment militar. Ajungi să îl urăști pentru tot ce a făcut, iar la sfârșit, după anumite evenimente ajungi să te gândești la tot ce ar fi putut să fie dacă ar fi fost lăsat să fie un copil obișnuit, la ce fel de frate pe măsura lui Clary ar fi putut deveni…

Sunt și multe momente amuzante. De exemplu,  Simon este înfometat, iar dintre toți Alec se oferă să îi dea sânge, iar momentul ajunge să fie ușor gay mai ales din cauza lui Alec care se chinuie să-l facă cât mai puțin gay cu putință. Nu vă descriu scena ca să nu vă fur din bucurie. Ah, sau Jace și sexul absolut! Citiți și o să vă convingeți singuri că merită din toate punctele de vedere. Plus că aflați și cum se termină povestea.

De asemenea, în acest volum apar și o micuță fată de 12 ani și viitorul ei parabatai. Această fată este Emma, protagonista dintr-o serie nouă scrisă de Cassandra Clare, care se petrece la 5 ani după încheierea poveștii din acest volum. Mometan a apărut doar primul volum, Lady Midnight, care încă nu a fost tradus, iar eu sunt intr-o dilemă. Să-l citesc acum în engleză și să mai aștept un an până apare volumul 2  au să aștept până apar toate cele 3 volume și să citesc seria prin 2018? Grea decizie.

 Chiar  nu-mi place când termin de citit o serie atât de lungă, parcă ia cu ea ceva ce a devenit o parte din mine. Recomand acest volum și această serie tuturor celor care sunt fani fantasy sau vor să încerce ceva nou.  Nu ai timp să te plictisești, lumea creată este de o complexiate fascinantă, personajele extrem e bine conturate, iar interacțiunea dintre ele se bazează pe legături sociale și emoționale complicate, structurate pe mai multe niveluri. Nu ai cum să nu iubești seria aceasta!

Gen: fantasy, urban fantasy.

Părerea mea :♥♥♥♥♥ (exelentă)

Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

2 gânduri despre “Cassandra Clare- Orașul Focului Ceresc ( Instrumente Mortale #6)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s