Cassandra Clare- Orașul Îngerilor Căzuți ( Instrumente Mortale #4)

          Am promis că recenziile pentru volumele 4,5 și 6 vor fi mai bine structurate și mai explicite din mai multe motive. În primul rând, un număr destul de mare din cititori consideră acest volum mai slab. Îi înțeleg  într-o oarecare măsură, chiar dacă nu sunt de acord cu ei și voi încerca să explic cât mai bine de ce.

         Nimic nu pare să  deranjeze liniștea din viețile personajelor noastre. Luke și mama lui Clary se pregătesc de nuntă, Magnus și Alec fac înconjurul lumii, Jace și Clary  sunt în sfârșit fericiți, iar Simon se pare ca are prea mult succes la fete („ Majo sexy de vampir”, ce să-i faci?) Cam așa s-a terminat volumul 3. Un cerc închis în care nu se mai putea petrece nimic, cel puțin aparent. Ideea e că acest volumul a pornit pe un conflict cu totul nou, fără să aibă cine știe ce bază din volumele anterioare. Acest nou conflict a trebuit să fie construit de la zero, explicat și făcut să pară plauzibil. Din această cauză acțiunea s-a desfășurat mai lent, s-a legat de niște lucruri aparent  neimportante, iar pânza acțiunii a început să se țeasă încetul cu încetul, iar brusc- puțin după jumătate-  acțiunea a explodat,  cărțile au fost date pe față, cititorul aflând astfel cu cine are de-aface în următoarele volume. Putem spune că este un volum de construcție, dar asta nu însemnă că nu este foarte bun! Prababil trebuie să exemplific puțin, nu-i așa?

          Lucrurile par să pornească de la Simon care este urmărit de niște indivizi ciudați în costume gri ce vor să-l omoare, însă nu reușesc din cauza Peceții lui Cain, iar mai apoi ajunge, mai mult silit, în compania unei femei vampir foarte viclene care îi propune un târg. La puțin timp după încep să fie găsiți morți 3 vânători de umbre, plasați strategic pe teritoriile vârcolacilor,  spiritelor naturii și magicienilor. Jace începe să aibă niște coșmamuri care îl îndepărtează de Clary, iar cu cât lucrurile se complică, ea își dă seama ce dezechilibru a propus în univers, însă este mult prea târziu pentru a schimba ceva, iar prețul ar fi fost, oricum, mult prea mare. Acestea sunt micile puncte de plecare ale  noii acțiuni ce urmează să se contureze. Le găsiți in primele pagini. Ele se complică din ce în ce mai tare, te întrebi ce se întâmplă, cine e psihopatul care vrea să creeze o nouă specie de războinici și unde vor duce toate aceste ițe încurcate. Ca să fim sinceri, cu cât cartea se apropie de sfârșit cu atât devine mai interesantă, iar dacă nu ai volmul 5 la îndemână… pot să garantez că o să intri pe primul site de unde poți comanda cărți, sau o să sari în papuci și o să te teleportezi la prima librărie… De ce? Pentru că fiecare celulă din corpul tău vrea să afle ce se întâmplă, iar neuronii fac concurs de scenarii în capul tău. ( Credeți-mă, eu am terminat volumul acesta acum 20 de minute și mă chinui să  nu las recenzia baltă și să văd ce se întâmplă.)

         Din punctul meu de vedere, volumul a fost foarte bun, deși acțiunea a fost mai lentă, iar la început lucrurile păreau să nu aibă nicio legătură între ele, la sfârșit totul s-a dovedit  verosimil ( pentru lumea vânătorilor de umbre, bineînțeles). Atmosfera s-a conturat puțin mai greu, odată cu conflictul însuși, personajele noastre au rămas la fel de sarcastice și de puternice, deși Jace…Oh, săracul  Jace a.. ei bine, e… Mai bine descoperiți  singuri. ^∇^

PS: Este foarte interesant să urmăriți cum se construiește conflictul principal, să analizați personajele… Profitați de acțiunea puțin mai lentă față de celelalte volume ( pentru că în comparație cu alte cărți este încă susținută) și primiți cu mai multă atenție structura, scriitura și personajele!!!O să le iubiți în continuare și o să râdeți la fel de mult ca în celelalte  volume!

Acestă carte a apărut la : LEDA

Gen: fantasy, urban fantasy.

Părerea mea :♥♥♥♥ ( foarte bună)

 Dacă v-a plăcut, dați like la pagina de FACEBOOK  și fiți la curent cu ce mai e nou!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s