Cassandra Clare- Orașul de Cenușă ( Instrumente Mortale #2)

orasul-de-cenusa-instrumente-mortale-vol-2-editia-2014_1_fullsizeVolumul acesta mi-a amintit cât de absurzi devin oamenii când ura și dorința de a vedea vina acolo unde, de fapt, nu este pun stăpânire pe ei și cât de dornici de a îi vedea pe ceilalți suferind putem fi doar ca să ne alinăm propria durere. Nu știu de ce am vrut să încep așa, dar acest gând a fost cu mine pe tot parcursul  volumului… M-a făcut să mă gândesc la fragilitatea  psihicului uman, la cât de puțin însemnă încredere în fața unor acuzații.

Pentru mine acest roman a fost plin de sentimente, o cătători în interiorul personajelor, ajungând până la structura lor fundamentală( și nu, nu mă refer la schelet, deși au fost și ceva oase rupte pe acolo). Clary, Simon și Jace trec prin niște schimbări  uriașe, sunt puși în fața unor situații limită care le provoacă un fel de crize existențiale și îi maturizează. Tot conflictul se învârte în jurul lui Valentine, a lucrururilor pe care le poate face imediat ce pune mâna pe Sabia Mortală. Din cauza originii lui, Jace este urmărit de o inchizitoare care este hotărâtă să-l distrugă, dar nu în numele dreptații, ci al răzbunării, într-o încercare disperată de a-și alina durerea, dar, la final, își dă seama de mai mult decât și-ar fi putut imagina sau dori. Prima luptă propiru-zisă cu Valentine e crâncenă și nu lipsită de victime, iar Clary învață să-și folosească puterea unică abia descoperită. Sunteți curioși cum stau lucrurile între ea și Jace? Ei bine, complicat… foooarte complicat…

Primul volum a fost genial, iar acesta nu s-a lăsat mai prejos. Acțiunea continuă într-un ritm alert, dar, în același timp, te atașezi și mai mult de personajele care devin din ce în ce mai complexe și au povești din ce în ce mai îmbârligate în spate. Cartea are o atmosferă care te prinde din prima clipă și te face să vrei să citești din ce în ce mai mult. Te simți acolo, simți tot ce simt personajele și mai ai puțin și o iei razna odată cu ele.Probabil este vina mea că mă las prea atrasă într-o carte, dar nimic nu e mai plăcut decât să deschizi un volum, să începi să citești, să-ți simți inima cum o ia la goană și parcă într-o  secundă să ajungi la ultima pagină, dar când ridici capul și te uiți pe geam vezi că e deja noapte. Nu sunt cine știe ce idei mărețe în cartea asta, dar nici nu ar trebui să fie pentru că este o carte pentru adolescenți, nu un tratat de metafizică( deși și pe acela l-aș citi cu mare plăcere) și nu cred că se așteaptă cineva să se vorbească despre nemurirea sufletului în ea. Sunt multe ironii care te fac să râzi și să vezi personajele cum se înțeapă e chiar haios. Nu am mai râs de mult atât de mult din cauza unei cărți și știu că îmi voi aminti foarte mult timp multe pasaje din acest volum, mai ales cele legate de micul nostru vampiraș ( o să vedeți voi).

Acestă carte a apărut la : LEDA

Gen: fantasy, urban fantasy.

Părerea mea :♥♥♥♥♥ (exelentă)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s