Ioan Dan- Curierul Secret ( Cavalerii Vol. 2)

Curierul_secret_voyagerAcțiunea celui de al doilea volum începe la puțin timp după urcarea lui Mihai Viteazul pe tron. Având în vedere cele câteva sute de ani care s-au scurs între primul și al doilea volum, niciunul dintre personajele cunoscute nu mai există. Facem cunoștință cu un număr mare de personaje noi și unice în felul lor și aveam parte de multe momente comice sau pline de suspans.

Când Mihai Viteazul  a urcat pe tron era extrem de bogat, dar la mai puțin de un an după încoronare a rămas  sărac lipit. Oare de ce s-a întâmplat acest lucru și unde au dispărut banii? La început a fost privit ca un domnitor slab și supus turcilor care nu va lupta niciodată pentru binele Țării Românești și mulți râvneau la tronul său. La puțin după împlinirea primului an de domnie, toate întrebările și-au aflat răspunsul și nimeni nu a mai avut curajul să-l numească laș pe Domnitorul Mihai.

Cae Indru, Chirilă Zece Cuține, Ducu cel Iute și Costache Caravană sunt niște nume prost văzute la Curtea Transilvaniei , iar în spatele lor se ascund 4 eroi ce trec drept tâlhari pentru o cauză în fața căreia importanța vieții lor pălește. Nimic nu le poate sta în cale și nimeni nu îi poate opri din drum, dacă trebuie să facă ceva, oricât de greu pare acel ceva, vor găsi o cale năstrușnică să-și ducă misiunea la bun sfârșit. Trebuie să strângă informații, să scape printre degetele oamenilor lui Sigismund Báthory și să antreneze armata munteană.

Multe întâmplări neprevăzute îi leagă pe cei patru într-o prietenie care nu poate fi știrbită de lumea exterioară. Cinstea, curajul și priceperea  înnobilează chipurile tinere și frumoase  ale lui Cae, Ducu și Chirilă și atenuează urâțenia lui Costache Caravană. Nu ajungi niciodată să te plictisești pe parcursul romanului din cauza evenimentelor care se succed și se contopesc dând naștere unei acțiuni complexe și atrăgătoare.   De asemenea, întruna te întrebi ce se ascunde în sufletele personajelor, în trecutul lor zbuciumat și încețoșat.

Toți cei 4 eroi sunt mult mai bine conturați decât cei din volumul unu, iar evoluția lor va continua pe parcursul celor 2 volume rămase.   Aș putea să vorbesc despre oricare dintre ei sau să spun ceva despre fiecare, însă am hotărât să vă povestesc puțin despre Cae Indru care este și personajul meu preferat din roman. Probabil este preferatul meu pentru că, în ciuda faptului că este cel mai enigmatic dintre toți, este și cel mai bine dezvoltat din toate punctele de vedere, atitudinea , gesturile , unele gânduri  și sentimentele îi sunt mai des descrise și explicate. Este genul de personaj de care eu mă îndrăgostesc ușor fiind croit , parcă, să-mi fie drag.

În acest volum au loc primele lupte pe care le poartă Mihai Viteazul cu turcii și , de asemenea, celebra luptă de la Călugăreni. Istoria se îmbină gingaș cu fantezia dând naștere unei atmosfere plăcute cu aer arhaic care te face să vrei să știi din ce în ce mai mute despre tine însuți și originile-ți îndepărtate.

Volumul a apărut la editura : Voyager Premium Books

Părerea mea:♥♥♥♥ ( Foarte Bună)

Reclame

2 gânduri despre “Ioan Dan- Curierul Secret ( Cavalerii Vol. 2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s