Ioan Dan- Cavalerii Ordinului Basarab ( Cavalerii vol. 1)

Cavalerii-Ordinului_site.jpg„Cavalerii” este o serie de 4 romane din genul capă și spadă . Acțiunea primului volum începe în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân în timp ce  restul volumelor se petrec pe vremea lui Mihai Viteazul.

Multe au fost problemele pe care Mircea cel Bătrân a trebuit să le rezolve încă de la începutul domniei sale. A trebuit să se lupte cu otomanii pentru a recupera Dobrogea, să-i țină pe unguri în frâu și multe altele. Pe vremea aceea, creștinătatea era ajutată de un cavaler anonim căruia i se spunea Nufărul Alb. El  era o iscoadă foarte bine infiltrată în Imperiul Otoman reușind să afle imediat toate atacurile secrete care se puneau la cale împotriva Europei și îi anunța pe  conducătorii țărilor vizate în timp util.

Arad este un cavaler tânăr, incredibil de talentat în arta mânuirii sabiei , curajos și cu o minte ascuțită care îl ajută să înțeleagă perfect ce se întâmplă în jurul său. La început își ascunde adevărata identitate, însă aceasta iese încetul cu încetul la iveală. Niște întâmplări neprevăzute îl trimit la Mănăstirea Snagov, iar pe drum îl întâlnește pe cavalerul Bogdan, membru al ordinului cavaleresc de elită al Munteniei,  Ordinul Basarab. Un personaj enigmatic cu o dulceață aparte și o prezență de care te atașezi imediat.

Cartea aceasta este perfectă pentru o după-amiază sau seară perfectă. Se citește ușor, stilul în care a fost scris este cursiv și plăcut, iar personajele sunt hazlii și atractive, însă nu foarte bine conturate pentru că romanul este centrat pe acțiune, pe evenimente și eroism. Având în vedere acest lucru și numărul nu foarte mare de pagini, nici nu mă puteam aștepta ca personajele să fie cu desăvârșire  vii, iar personalitatea lor să se contureze clar în toate dimensiunile ei. Sunt multe clipe amuzante care destind atmosfera încordată din timpul atacurilor , asediilor și momentelor de maximă intensitate în care te rogi să nu-l scurteze de cap pe X sau Y.

Acțiunea este complexe mai ales numărului destul de mare de fire narative și a destinelor care se leagă în mod firesc. Din acest punct de vedere nu i se poate reproșa nimic cărții, toate sunt foarte bine închegate și povestea are de toate : dragoste, război, distracție, spionaj etc. De asemenea, autorul se joacă puțin cu mintea cititorului făcându-l să bănuiască anumite lucruri care de fapt nu sunt adevărate, iar apoi îl îndrumă, ușor, ușor spre adevăr.

În „ Cavalerii Ordinului Basarab” aproape totul se învârte în jurul lucrurilor pe care un cavaler trebuie să le facă, iar turnirurile, luptele în stradă, încercarea de a face rost de bani și găsirea unui rost sunt la ordinea zilei. Îți dă un sentiment plăcut de  înțelegere a felului în care viața se desfășura  în acele vremuri

Părerea mea : ♥♥♥ ( BUNĂ)

Romanul a apărut la editura: Voyager premium books

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s